5.5 C
Enkhuizen
3 december 2020 09:02
Enkhuizen Actueel

Corona besmettingen op zeventien en eerste Enkhuizer dode. Houdt afstand

ENKHUIZEN –  De laatste corona update van het RIVM laat zien dat er in Enkhuizen momenteel zeventien positief geteste corona besmettingen zijn en dat het virus in Enkhuizen ondertussen ook het eerste slachtoffer heeft geëist. 

Het aantal corona doden landelijk heeft wederom een triest record bereikt en is vandaag uitgekomen op 132 doden in de afgelopen 24 uur. Daarnaast zijn 529 nieuwe patiënten vanwege het virus in het ziekenhuis opgenomen en neemt de druk op de capaciteit in de Nederlandse IC’s hand over hand toe.

Het RIVM laat zondag weten dat het totaal aantal vastgestelde besmettingen in Nederland is gestegen van 9.762 naar 10.866. Vanwege het beperkte testbeleid zijn er waarschijnlijk meer mensen in Nederland besmet.

Het aantal coronapatiënten zal naar verwachting pas eind mei de piek bereiken in Nederland. Op dat moment zijn waarschijnlijk zo’n 2.200 ic-bedden nodig. Of dit gehaald wordt is nog maar de vraag. Gemiddeld heeft een coronapatiënt zo’n drie weken op de IC nodig om van zijn ziekte te kunnen herstellen.

Als de capaciteit op de Nederlandse IC’s niet meer toereikend is zal het zorgpersoneel een keuze moeten maken tussen welke mensen er nog wel en welke er niet meer geholpen gaan worden.

 

Reageer op dit onderwerp