Contactloze sporten weer toegestaan

ENKHUIZEN – Het kabinet gaat vanavond zo goed als zeker bekend maken dat ook sporten als tennis, badminton, tafeltennis en golf weer zijn toegestaan. Sporten waarbij geen direct contact met andere spelers is vallen onder de groep van sporten die weer mogen mits zij voldoen aan de coronamaatregelen.

De Telegraaf heeft het advies van het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet ingezien. In het advies moeten wel alle deelnemers zich aan de corona-voorschriften houden en moeten de locaties waar de sport wordt beoefend ook corona-veilig zijn gemaakt.

Vanavond om 19:00 uur zal premier Rutte ook bekend gaan maken dat vrijwel zeker vanaf 1 juni de horeca weer deels open mag, zo mogen de terrassen weer open en mogelijk komt er een systeem van reserveren en een maximaal aantal gasten per keer in restaurants.

Ook de middelbare scholen zullen vrijwel zeker vanaf 1 juni weer open gaan en mogen de kappers en schoonheidssalons vanaf volgende week weer open, mits zij zijn aangepast aan de 1.5 meter regel en de overige corona-voorschriften