Commentaar: Jonge aso sloopt auto, vader doet aangifte tegen melders

ENKHUIZEN – Wij als Enkhuizen Actueel hebben vanmorgen vroeg gemeend een zware moedwillige vernieling van andermans eigendommen aan de kaak te moeten stellen en met het online plaatsen van een video presentatie van de dader binnen een kort tijdsbestek de dader te weten opsporen.

Laten we wel wezen, van de vernieling waren verschillende ooggetuigen en camera beelden vanaf verschillende locaties. Niet alle camera beelden zijn online gezet, alleen de geblurde beelden die van belang waren voor het opsporen van de dader zijn geplaatst.

Nadat het door ons online gezette artikel redelijk was gedeeld en de dader zichzelf had herkent kon hij niet anders dan zichzelf kenbaar te maken bij het slachtoffer waarvan de auto zwaar beschadigd was. Direct na bekend worden van de dader zijn de geblurde beelden door Enkhuizen Actueel offline gehaald.

Lees ook: Jonge aso die auto vernield heeft zich gemeld

De eigenaresse van de auto waarvan de schade geschat wordt tussen de 1000 en 2000 euro zou zoals in ons bericht van vanmorgen de politie erbuiten laten als de dader zichzelf zou melden en zij tot een genoegdoening met de dader zou komen. Echter heeft de dader zich wel gemeld maar treed deze in de slachtoffer rol. De vader van de dader heeft aan het slachtoffer laten weten dat deze zaak “nog een vervolg” zal krijgen omdat de privacy van zijn zoon geschonden is door het delen van de video en zal hier aangifte van doen bij politie.

Hoe denkt u als lezer hierover? Heeft de dader zijn privacy verspeelt door eigendommen van anderen te vernielen? Heeft EA goed gehandeld en binnen enkele uren een dader weten op te sporen wat anders een kostenplaat van duizenden euro’s voor justitie zou zijn geweest (als er al iets aan gedaan was). En wat over de aangifte van de vader van de vernieler, is dit niet buiten alle proporties en hoort hij zijn zoon niet gewoon een pak op zijn lazer te geven i.p.v. een aangifte te doen? Wij horen graag hoe u hierover denkt.

Reageer op dit onderwerp