9.2 C
Enkhuizen
7 december 2019 05:21
Enkhuizen Actueel
Column

Column Jet Rood: Enkhuizen Actueel is terug

ENKHUIZEN – Enige maanden geleden had ik samen met geliefde een gesprek met een bestuurslid van WEEFF. In dit gesprek werd mij duidelijk gemaakt dat WEEFF niet meer verder zou gaan in de hoedanigheid zoals ik dit gewend was qua redactiewerkzaamheden. Het nieuws van WEEFF zou worden ondergebracht bij NH Nieuws en daar zou geen ruimte meer zijn voor geschreven columns en interviews. Overigens zou ik wel welkom zijn bij WEEFF-radio. WEEFF is nu ondergebracht onder het kopje regio op de website van NH Nieuws met de kop West-Friesland.

Ruim een jaar lang heb ik samen met geliefde muziek uit de pet van…  voor WEEFF-radio gemaakt. Het draaien van niet-gangbare muziek en spontane gespreksuitwisselingen waren een mooie uitdaging. Ook droeg ik veelal een van mijn zelfgeschreven gedichten voor.

Omdat er destijds eerder al veranderingen aangekondigd waren in de programmering van WEEFF en we niet zeker wisten of er nog wel plek zou zijn voor het programma wat wij samen maakten, besloot geliefde dat het welletjes was. Hij trok de stekker uit het programma dat hij, voordat ik er bij in stapte, zelf jarenlang in zijn eentje heeft vorm gegeven. Mij heeft het een enorme ervaring rijker gemaakt.

Fusie en veranderingen

Op 8 augustus 2017 zijn Radio Enkhuizen en RTV Hoorn en de Stichting Streekomroep West-Friesland gefuseerd tot WEEFF. Een onderdeel van Radio Enkhuizen was het internetnieuws onder de naam Enkhuizen Actueel waarvoor ik nog redactiewerkzaamheden heb verricht. Ook had je de tv-krant. Steeds wanneer er een verandering op komst was over een eventuele fusie, naamgeving of in de programmering, ontstond er grote onrust onder de vrijwilligers. Over hoe daarnaast de bestuursvorm functioneerde was men vaak totaal niet te spreken.

Naar mijn weten is er vanuit Enkhuizen geen één vrijwilliger uit Enkhuizen meer actief om nieuwsgaring aan te brengen voor NH Nieuws. De laatste vrijwilliger die ik sprak zei dat er wel heel veel van hem verwacht werd qua inbreng. De werkzaamheden zouden net zo veel inhouden als wanneer het om een betaalde job zou gaan. Er zou geen sprake meer zijn van samenwerking maar een soort van “naar de pijpen dansen van”. Hij ervaarde het als dat hij zijn positie van vrijwilliger bij Weeff in moest leveren voor een rol als vrijwillig personeelslid bij NH Nieuws. Dat vond hij niet wenselijk.
Ik stelde hem voor om dan ook maar voor Enkhuizen Actueel aan de slag te gaan. Hij is goed in het aanleveren van leuke (kleine) stadnieuwsitems veelal met een mooie eigen actuele foto. Leve de lokalo’s.

Reageer op dit onderwerp