Cinema Enkhuizen en De Drom krijgen geld provincie als steun tijdens de coronacrisis

ENKHUIZEN – De provincie Noord-Holland en de gemeenten steunen de culturele instellingen in Noord-Holland met ruim 11 miljoen euro. De namen van de instellingen en de bedragen die zij ontvangen zijn bekend. Het geld wordt verdeeld onder 35 musea, 17 (pop) podia, 7 bibliotheken, 6 festivals en 35 andere culturele instellingen. Een restantbedrag van 3,5 miljoen blijft beschikbaar voor 2021.

Cinema Enkhuizen krijgt uit dit potje een bedrag van 10.000 euro, De Drom krijgt uit dit potje 42.488, euro als compensatie voor de verliezen veroorzaakt door de coronacrisis. Het grootste bedrag gaat naar de Museum Stoomtram Hoorn – Medemblik, die krijgen uit het steunpotje maar liefst 604.000 euro. Volgens directeur René van den Broeke worden door deze donatie de verliezen van dit jaar gedekt en is er weer een toekomst voor de Museumstoomtram.

Voor de Cinema Enkhuizen en De Drom komen de steungelden ook als geroepen. Ook bij deze beiden stond het water al aan de lippen en is er nu weer zicht op een financieel betere toekomst.