Centraal Bureau Levensmiddelenhandel gaat schade blokkades distributiecentra verhalen op boeren

ENKHUIZEN – De Farmers Defence Force is door het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) voor de rechter gesleept, in een kort geding eist het CLB dat de boeren afzien van een blokkade van de distributiecentra in Nederland om zo hun eis kracht bij te zetten.

Lege Schappen

De boeren willen de distributiecentra gaan blokkeren om zo lege schappen te veroorzaken in de supermarkten vlak voor kerst wanneer er normaal topdrukte is in de supermarkten. het CBL laat in een eerste reactie weten dat als de boeren toch de distributiecentra gaan blokkeren alle schade zal worden gaan verhaald op de boeren waarbij beslagleggingen op panden en bankrekeningen niet is uitgesloten.

De farmers Defence Force laat weten dat door deze actie van het CBL de boeren nu ook richting het hoofdkantoor van het CBL zullen rijden om daar ook de boel te blokkeren, de voorman van de Farmers Defence Force spreekt over enkele duizenden boeren die naar het hoofdkantoor zullen afreizen.

Afgelopen week was het distributiecentra van DEEN op Hoorn’80 al even mikpunt van blokkade, alleen duurde deze maar even ruim een uur. De boeren die daar waren vertelden toen dat het ging om een test..

Publiek keurt de blokkades af

Hadden de boeren eerst nog een forse meerderheid van de Nederlanders achter zich staan, nu duidelijk is geworden dat zij de distributiecentra in Nederland gaan blokkeren waardoor de winkels niet meer bevoorraad kunnen worden neemt de steun onder het Nederlandse publiek in sneltreinvaart af.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp