CDA Enkhuizen: brandweervrijwilligers zijn onmisbaar

ENKHUIZEN – Als het aan Europa ligt komt er regelgeving die voor de vrijwillige brandweer in Nederland ernstige gevolgen gaan krijgen. Volgens deze regelgeving moeten brandweervrijwilligers dezelfde looneisen en arbeidsvoorwaarden krijgen als beroepsbrandweermensen.

Het CDA zet grote vraagtekens bij deze plannen, zij is van mening dat door deze plannen brandweervrijwilligers worden weggesaneerd omdat het te kostbaar gaat worden om deze mensen dezelfde looneisen en arbeidsvoorwaarden te geven als die de professionals krijgen.

In een brief aan het college vraagt het CDA of het college het met het CDA eens is dat de vrijwillige brandweer in haar huidige structuur behouden moet blijven en eerder versterkt dient te worden dan afgebroken moet worden. Maar ook wil zij van het college weten of het college verzet tegen deze plannen wil gaan aantekenen.

Het CDA wil ook van het college weten wat de gevolgen zijn voor Enkhuizen wanneer de aangekondigde Europese wet- en regelgeving van kracht gaat worden.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp