Hofdame Laurentia, prins Franciscus, en adjudant Nick vieren graag een feestje met iedereen die het carnaval een warm hart toedraagt. (Foto: Nancy Holderbeke)

Carnavalsvereniging De Deurdarsers krijgt Koninklijke erepenning

WADWAY – Carnavalsvereniging De Deurdarsers bestaat vijftig jaar. Bij diverse activiteiten is door de vereniging stilgestaan bij dit jubileum. Trots zijn de leden van de vereniging op het bereiken van deze mijlpaal. En terecht: vele carnavalsverenigingen in de regio zijn inmiddels gestopt, waar De Deurdarsers nog altijd met een volwaardig programma carnaval vieren in ’t Darsgat.

De vereniging neemt 5 januari, tijdens de nieuwjaarsreceptie, een Koninklijke erepenning in ontvangst in partycentrum De Vriendschap in Wadway. Prins Franciscus en hofdame Laurentia en hun gevolg houden een feestavond dat uit twee delen bestaat.

De nieuwjaarsreceptie begint om 19.30 uur. Iedereen krijgt dat een bakje koffie met iets lekkers. Hoogtepunt van deze receptie vindt rond 20.00 uur plaats, namelijk de uitreiking van de Koninklijke erepenning. Deze wordt bij voor het vijftigjarig bestaan toegekend.

De avond wordt daarna vervolgd met een feestavond voor iedereen die carnaval de afgelopen vijftig jaar, maar ook anno 2019 een warm hart toedraagt. Oud-prinsen, -adjudanten, -hofdames, -commissieleden, -bestuursleden, -dansmariekes of -showgirls, -verkleders, -‘optocht-langs-de-kant-bewonderaars’, eigenlijk iedereen is welkom om dit heugelijke feit mee te vieren. Ook voor wie een gezellige avond wil: wees uitgenodigd en kom naar De Vriendschap.

Als het voor oudere oud-Deurdarsers het te lastig is om zelf naar het café te komen, meldt dit bij Wendy Mulder, tel. 06-36529915 of stuur een e-mail naar limale@quicknet.nl. Dan wordt vervoer geregeld voor heen en terug!

Feestavond

Tijdens de feestavond kunnen bezoekers genieten van de feestband De Bretels. Voor de bandleden gaan gezelligheid en muzikaliteit hand in hand. De ervaren muzikanten (ex-Sesam en ex-Copperfield) spelen onder het motto gezelligheid staat voorop en staan garant voor een complete ‘uit-je-dak-avond’ met muziek uit de oude doos, maar ook populaire nummers van nu.

Carnaval

Carnaval vieren doet iedereen op zijn eigen manier. In de diverse provincies gaat men volledig uit zijn bol, maar in andere delen van Nederland wordt het wat gematigder gevierd. Spanbroeker Ton Koelemeijer is inmiddels bijna veertig jaar lid van de Deurdarsers. “Mijn carrière startte in 1980 bij boerenkapel De Deurbleizers. Ik ben in 1993/1994 Prins Ton I van Cicero tot Maestro geweest. Daarna werd ik gevraagd in het bestuur, waarna ik van 2002 tot 2012 voorzitter was. Na mijn afscheid als voorzitter werd ik ere-lid en volg de vereniging nog altijd. Als lid van het Genootschap voor Oud-Prinsen bezoeken we jaarlijks een aantal feestavonden. Als vrijwilliger coördineer ik de PR en schrijf persberichten om alle nieuwtjes van de carnavalsvereniging naar buiten te brengen”, laat Ton weten.

Optocht

De inschrijving voor de optocht op 10 februari is nog open, inschrijven vooraf geldt alleen voor wagens. Dat kan via www.deurdarsers.nl. Lopers en loopgroepen kunnen inschrijven tot aanvang om 13.30 uur.
Prins Franciscus, hofdame Laurentia en adjudant Nick en hun gevolg hopen velen te begroeten op 5 januari. Alaaf!

[signoff]