Camping Enkhuizer Zand gesloten

ENKHUIZEN – Nu de gemeenteraad unaniem akkoord is gegaan met de herontwikkelnig van recreatieoord Enkhuizer Zand heeft de gemeente de exploitatie van de camping beëindigd. Met OREZ zijn afspraken gemaakt over het beheer van de camping in de periode 1 oktober 2019 tot april 2020 wanneer de nieuwe camping open gaat.

Begin 2019 hebben alle standplaatshouders een brief ontvangen waarin werd aangekondigd dat de gemeente de exploitatie van de camping per 1 oktober 2019 zal gaan stoppen, de standplaatshouders mochten nog het volle zomerseizoen gebruikmaken van hun plaats en pas na 1 oktober moeten zorgen voor de verhuizing van hun caravans.

Seizoenplaatshouders die mee verhuizen naar de nieuwe camping mogen hun caravan gratis op de huidige locatie laten staan, zij hoeven niets te betalen voor de winterstalling. De caravaneigenaren die niet willen meeverhuizen naar de nieuwe camping krijgen in de wintermaanden de tijd om hun spullen weg te halen en naar elders te verhuizen.

OREZ neemt tijdelijk het beheer van de camping over om te zorgen dat de seizoenplaatshouders niet tussen wal en schip vallen. De gemeente gaat er vanuit dat in april 2020 de nieuwe camping geopend zal zijn maar houdt rekening met een uitloop naar maximaal 1 juni 2020.

[signoff]