Burgemeester reikt prijzen klipperrace uit

ENKHUIZEN – Burgemeester Van Zuijlen heeft met trots de prijzen uitgereikt na de eerste dag van de Klipperrace in Enkhuizen. De grootste landelijke Klipperrace werd afgelopen weekend  voor de 45e Klipperrace georganiseerd. De race voor klippers en verwante scheepstypen bestaat uit twee onderdelen; de Drie Steden Race op zaterdag en de Olympische baan op zondag. De Enkhuizer Klipperrace is een samenwerking van de Commissie Enkhuizer Klipperrace en Enkhuizer Watersportvereniging ‘Almere’.

Ankerstart
Op zaterdag werd de Drie Steden Race gevaren. Deze race start met de spectaculaire ankerstart in het Krabbersgat. Deze indrukwekkende start wordt vanaf de Schuttevaer en andere schepen gadegeslagen. Vervolgens moeten twee van de drie daartoe aangewezen boeien worden gerond. Deze boeien liggen bij Medemblik, Stavoren en Urk. De finish is in het Krabbersgat.

Winnaars
De klipper “Eengezinsheid” met schipper Peter van Weelderen was de winnaar in de klasse A – Overall.  De “Welvaart” met schipper Frank Postma mocht in de B klasse de prijs in ontvangst nemen.

Burgemeester Eduard van Zuijlen over de race en de uitreiking: “De Klipperrace is een indrukwekkende race, het is prachtig om te zien hoe deze antieke klippers in grote getalen naast en achter elkaar het Krabbersgat uitvaren. Het blijft een bijzonder evenement.”

[signoff]

Reageer op dit onderwerp