Burgemeester reikt Enkhuizer Sportprijs uit aan jonge leden van DTS

ENKHUIZEN – Burgemeester Eduard van Zuijlen heeft de Enkhuizer Sportprijs die gefinancierd wordt door Stichting de Steunmast en slechts éénmaal per vier jaar wordt uitgereikt mogen uitreiken aan twee jonge leden van korfbalvereniging DTS. De gelukkige prijswinnaars hebben hiermee een bedrag van 2500 euro gewonnen.

“DTS is een kleine sportvereniging van ca 100 leden met 7 wedstrijdteams en een recreanten afdeling.
Een kleine vereniging waar de balans tussen prestatie en recreatie prima is gevonden.

DTS is een verenging die bestaat door vrijwilligers die niet alleen de sportieve prestatie voor ogen hebben, maar die ook in het maatschappelijk belang DTS in Enkhuizen duidelijk zichtbaar laat zijn.
De vrijwilligers van DTS halen al vele jaren elke 2 weken oud papier op in de oude gouw en de Kadijken.
Binnen de gezamenlijke sportclubs op Immerhorn gaat DTS zijn verantwoordelijkheden niet uit de weg en levert deze kleine vereniging een constructieve bijdrage.
Als er in de stad activiteiten worden georganiseerd, is DTS zichtbaar aanwezig met de kenmerkende gele kunststof korven om de jeugd van Enkhuizen te laten bewegen.
Regelmatig geven vrijwilligers gymlessen op de scholen om de kinderen kennis te laten maken met teamsport.

Binnen de club zijn vele vrijwilligers actief om naast het sportprogramma ook een breed recreatief programma aan te bieden.

Het belangrijkste betreft toch de sport. Dit resulteerde in 2019 in het kampioenschap van 3 van de 4 jeugdteams, 3 2e plaatsen en als kroon op het werk het kampioenschap en de promotie van het vlaggenschip DTS1.
Als een van de allerjongste seniorenteams in Nederland met een gemiddelde leeftijd van nog geen 21 jaar, wist dit team dat voor het eerst in de senioren uit kwam, de hoogste plek in de 4e klasse te bereiken.
Het jonge team dat onder trainer coach Pieter Mantel, al eerdere successen kende in de junioren wist deze sterke lijn voort te zetten. Opnieuw was Pieter mantel, verenigings man van DTS pur-sang, verantwoordelijk voor het succes van DTS 1.

Binnen de kleine vereniging DTS neemt talentontwikkeling een speciale plaats in. Talenten wordt de kans gegeven via regio selectie teams hoger op te komen. Zo is Marjolijn Schenk opgeleid bij DTS, waar zij na de junioren vervroegd in het 1e senioren team kwam. Bij de regionale selectie werd zij in 2015 gescout door Koog Zaandijk, waarna ze al snel op het allerhoogste niveau van Nederland mocht uitkomen: de korfballeague. DTS is uitermate trots dat deze talentvolle speelster nu is geselecteerd voor de Nederlandse nationale ploeg TeamNL, en zal uitkomen op het wereld kampioenschap in Zuid Afrika in augustus 2019.
Heel blij zijn we dat ook dit oud-lid nog steeds als vrijwilliger bij DTS actief wil zijn en regelmatig clinics voor de jeugd en het 1e komt geven.”

[signoff]

Reageer op dit onderwerp