4.5 C
Enkhuizen
29 november 2020 02:08
Enkhuizen Actueel

Gemeente

Burgemeester: ‘Of je zonder overleg met de eigenaar van de grond maar van alles in die grond mag plaatsen’

ENKHUIZEN – Alles draait om het geschil dat Karin Mazereeuw heeft met de gemeente Enkhuizen over het niet krijgen van een vergunning voor haar terrasafscheiding langs de waterkant van haar horecagelegenheid in Enkhuizen.

Volgens het NHD wil Mazereeuw een terrasafscheiding van 1,10m hoog, en die ze afgelopen februari zonder vergunning al heeft geplaatst. In het NHD zegt Mazereeuw: ,,De gemeente werkt mij alleen maar tegen en heeft geen enkele visie over de ontwikkeling van de horeca’’. De gemeente Enkhuizen wilde niet reageren op deze aantijging omdat de bezwaarprocedure nog loopt.

Maar nu komt burgemeester Eduard van Zuijlen toch met een verklaring, niet over het juridisch geschil, maar wel over de aantijgingen van Mazereeuw aan het adres van de gemeente Enkhuizen. De burgemeester zegt hierover tegen het NHD : ,,Maar het is wel wat bizar dat iemand die op gemeentegrond een terras heeft en op nog meer gemeentegrond in verband met corona een enorme en intensief benutte uitbreiding van haar terras heeft gekregen, klaagt dat de gemeente haar alleen maar tegenwerkt. Het tegendeel is waar.’

De burgemeester is vooral verbolgen over het feit dat juist de gemeente van alles heeft gedaan om haar horecagelegenheid draaiende te kunnen houden door bv. meer ruimte voor terrassen, maar dat zij zonder overleg met de gemeente zomaar van alles op grond gaat plaatsen dat niet van haar is heeft kwaad bloed gezet bij de burgervader.

Reageer op dit onderwerp