7.9 C
Enkhuizen
25 november 2020 17:05
Enkhuizen Actueel

Burgemeester Eduard van Zuijlen tijdens zijn bezoek aan WerkSaam

Algemeen

Burgemeester Enkhuizen ernstig ziek, getroffen door kanker.

ENKHUIZEN – De burgemeester van Enkhuizen, Eduard van Zuijlen, is ernstig ziek. De burgemeester is getroffen door de vreselijke ziekte kanker en gaat vanaf vandaag een vijf weken durende chemokuur en bestralingen krijgen.

Op Facebook doet de burgemeester zijn verhaal:

“In Nederland krijgen jaarlijks 118.000 mensen kanker” zegt het KWF en het kan niet anders dan dat velen die dit lezen zelf of in hun directe omgeving met de ziekte te maken hebben. Die mensen weten van de vragen, de onzekerheden, de hoop en de vaste voornemens die vechten om de voorrang in het hoofd van wie het betreft en van zijn/haar geliefden. Bij mij/ons is dat niet anders. Natuurlijk.
Bij mij? Ja inderdaad. Sinds enige tijd weet ik dat ik tot die 118.000 behoor. Vandaag begin ik aan een 5 weken durende kuur van dagelijks chemo en bestraling. Daarna wordt bezien of opereren nodig is.
Een donderslag bij heldere hemel – dat is het in elk geval. Hartstikke fit en energiek en tòch een ding in t lijf dat een ander belang heeft dan ik.
Daar ga ik mee dealen. Positief ingesteld en vastbesloten om 💯 te worden😊. Met heerlijke mensen om mij heen; thuis èn in het werk.
Wat het precies gaat betekenen in het dagelijks leven? Moeilijk te voorspellen. Werken hoort bij mij, dus daar ga ik absoluut mee door. Al zal de kuur zeker beslag gaan leggen op mijn mijn agenda en vermoedelijk ook op mijn conditie. We zien het wel. Gelukkig is de samenwerking binnen het college zo goed dat de wethouders zonder aarzeling een aantal taken van me hebben overgenomen en is ook ambtelijk de ondersteuning groot (en vaak ontroerend).
Openbare orde en Veiligheid blijven mijn verantwoordelijkheid.
Wees niet verbaasd als ik extra afstand houd wanneer we elkaar op straat tegenkomen: het laatste wat ik nu kan gebruiken is een coronabesmetting. Het mijden van contact past totaal niet bij me, maar daar heb ik nu even geen keus in.
Gelukkig is er internet✅.
U bent nog niet van mij af🤗🍀 en daarom op de foto een toost op uw èn mijn gezondheid🥂. (Dat is een beetje gejokt, want ik drink momenteel geen druppel alcohol, maar ach, het gaat om het gebaar nietwaar😉)

Reageer op dit onderwerp