Enkhuizen Actueel

Foto: Wim Langbroek

Algemeen

Bouwmarkten en Tuincentra houden de teugels strak

ENKHUIZEN –  Ondanks de herhaaldelijke oproep om tijdens dit mooie paas weekeind zoveel mogelijk binnen te blijven en als je er toch op uitgaat/moet/wil om dan zoveel mogelijk afstand te houden gaan er toch een boel mensen op uit naar bouwmarkt en tuincentra, en ergens wel logisch want het weer leent zich er uitstekend voor om lekker in de tuin en rondom het huis te rommelen.

Een klein rondje van Enkhuizen Actueel langs bouwmarkt en tuincentra leert dat de teugels door de bedrijven strak in handen worden gehouden. Zo is er bij de Karwei aan de Dolfijn slechts één richtings verkeer mogelijk voor aanrijdende klanten. Klanten komen bij aankomst al een motorrijder van de politie tegen die iedereen toespreekt en meldt dat er slechts één persoon naar binnen mag (als er zich meerdere personen in de auto bevinden). Ook is de uitrij route aangepast, via de achterom van de bouwmarkt dienen de klanten het terrein weer te verlaten.

Ook bij tuincentrum Ranzijn zijn stevige maatregelen genomen, om de klanten van elkaar op afstand te houden staan er bij de ingang van het tuincentrum ware dranghekken waardoor het lijkt alsof je jezelf bij een attractie van de Efteling bevindt. En net zoals bij de bouwmarkt mag er slechts één persoon de winkel binnen en worden bij aankomst en vertrek de winkelwagentjes weer stevig gedesinfecteerd.

Enkhuizen actueel kan alleen maar concluderen dat de winkels het goed doen, hun uiterste best doen om toch omzet te draaien en te profiteren van het mooie weer en het lange weekend en daarbij toch alle geldende veiligheidsregels in acht nemend en zelfs nog even meer. Chapeau!

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?