8.8 C
Enkhuizen
27 oktober 2020 07:27
Enkhuizen Actueel

Foto: Wim Langbroek

Algemeen

Bonnenregen in voetgangersgebied Enkhuizen na maanden van waarschuwen en gedogen

ENKHUIZEN – De tijd van waarschuwen is voorbij als het gaat over de fietsers die menen niet te hoeven afstappen in het Enkhuizer voetgangersgebied. Na maanden van klachten, waarschuwen en gedogen is er vanaf heden over gegaan tot het noteren in het bonnenboekje.

In juni is er heel veel door de boa’s gewaarschuwd laat burgemeester Eduard van Zuijlen weten, er zijn tal van borden geplaatst en ook in de plaatselijke media is er aandacht besteed aan het voetgangersgebied. Echter blijkt waarschuwen en gedogen niet echt bij de mensen door te dringen. De boa’s hebben nu de opdracht gekregen om meer vanuit het bonnenboekje te gaan werken laat de burgemeester weten. “Blijkbaar is dit nodig om de leefbaarheid op peil te houden”. In een kort tijdsbestek van anderhalf uur zijn er vanmiddag al 25 bonnen uitgeschreven.

Lees ook: Veiligheid voetgangers in het geding in binnenstad van Enkhuizen

Het fietsen door het voetgangersgebied is al langer een doorn in het oog van o.a. de winkeliers die vaak op zeer gevaarlijke situaties stuiten. De afgelopen maanden heeft er een heuse stortbui aan klachten plaatsgevonden over de fietsers in het voetgangersgebied en is er veel gewaarschuwd door de boa’s. Dit allemaal ten spijt ging het fietsen gewoon door en is er nu een ander tijdperk aangebroken. Of hierdoor de gevaarlijke situaties met fietsers echt minder zullen worden zal uit de toekomst moeten blijken.

Reageer op dit onderwerp