Blokker wordt Mirage maar blijft Blokker

ENKHUIZEN – De moedermaatschappij van Blokker, Blokker Holding, gaat haar naam aanpassen naar Mirage Retail Group maar om verwarring te voorkomen blijven de Blokker winkels gewoon de naam Blokker dragen.

Nadat in april jl. de aandelen in Blokker Holding B.V. werden overgedragen aan een vennootschap van Michiel Witteveen, Mirage Holdings B.V., is nu besloten tot een naamswijziging van Blokker Holding.

Mirage Retail Group B.V. is het platform voor retailactiviteiten in Nederland en België met een compacte holding in Amsterdam.

Voor de naamswijziging is onder meer gekozen om naamsverwarring te voorkomen met de bekende retailformule Blokker in Nederland en België.

De eigenaar van Mirage Holdings B.V. Michiel Witteveen nam het in 1896 opgerichte Blokker in April 2019 over van de familie Blokker en wil zich weer volledig gaan richten op de Blokker-winkels samen met Big Bazar dat ook hoort tot de holding.

In Nederland werken na het afstoten van Leen Bakker, Marskramer en Intertoys nog ruim 5000 mensen bij Blokker. In totaal heeft Blokker 352 eigen winkels en zijn er 77 franchisevestigingen. Het in 2007 opgerichte Big Bazar heeft ruim 2000 werknemers in 120 winkels in Nederland.

De Blokker winkel in Wervershoof moest dit jaar de deuren sluiten, In Hoorn zijn nog drie Blokker winkels, in Grotebroek 1 en ook 1 in Enkhuizen. De Big Bazar is alleen in Hoorn te vinden.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp