Blokker draait eigen winkelcentrum in Wervershoof de nek om door hoge huurprijzen

WERVERSHOOF – Het is niet de vraag of maar eerder de vraag wanneer het winkelcentrum in Wervershoof de deuren gaat sluiten. De Blokker zelf is al vertrokken, Vivant gaat de deuren sluiten  en de maanden daarvoor hebben ook al diverse bedrijven de huur opgezegd.

Torenhoge huur

En juist de huur is de bottleneck gebleken plus het verplichte huurtermijn van 5 jaar. Dat Blokker het winkelcentrum uit de markt aan het prijzen is blijkt wel uit het feit dat het winkelcentrum in Zwaagdijk een veel lagere huur vraagt.

Anneke van der Geest (PW2010)

Anneke van der Geest(PW2010) maakt zich ook zorgen over het winkelcentrum: ,,De zorgen en frustratie van de inwoners begrijp ik. Ik heb daarom ook de wethouder gevraagd actie te ondernemen richting de eigenaren van het winkelcentrum. De winkeliersvereniging doet genoeg. Ik trof ze in De Schoof voor een kerstmarkt voor de samenstelling van de kerstpakketten door werknemers van verschillende bedrijven. Het zag er prachtig uit en het rook naar dennengeur. Wat een goed initiatief van de verschillende ondernemers.Daarnaast was er de kerstmarkt in het winkelcentrum afgelopen weekend. Ondanks de koude wind was het er een gezellige drukte. Zo zou het vaker moeten en kunnen zijn, want hoe je het went of keert, winkels hebben klanten nodig. Ook de winkels die er nog zijn en er blijven.”

Volgens van der Geest lijkt Blokker nu toch wel iets te willen gaan doen aan de duur van het huurcontract.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp