11.9 C
Enkhuizen
25 oktober 2020 08:10
Enkhuizen Actueel

Het HVC-afvalstation in Zwaag

Algemeen

Blijvend druk bij het HVC-afvalstations in West-Friesland, stel uw bezoek uit.

WEST-FRIESLAND – Ook afgelopen zaterdag was het weer enorm druk op het HVC-afvalstations in West-Friesland, wachttijden tot anderhalve uur waren niet vreemd. Door de coronacrisis werkt er minder personeel op het HVC-afvalstations en ook worden er minder auto’s tegelijk binnengelaten door de 1.5 meter afstandsregel.

HVC vraagt daarom ook dat als zij aankomende week naar het HVC-afvalstation willen komen eerst moeten nadenken of het echt wel noodzakelijk is, als dit niet het geval is kom dan niet. Houd het grofvuil als het kan wat langer bij huis en ga zeker het afval niet dumpen in de ondergrondse containers uw gemeente.

Afgelopen zaterdag liep het bij het HVC-afvalstation bij Opperdoes zo uit de hand dat zelfs de toegangsweg door de gemeente Medemblik moest worden afgesloten. Er stond een lange rij wachtende auto’s op de N239 die de weg versperden en het doorgaand verkeer in de problemen bracht.

En ook bij het HVC-afvalstation in Enkhuizen was het aansluiten geblazen, tientallen auto’s moesten lang wachten voor zij het terrein op konden rijden.

Reageer op dit onderwerp