Blijft Draka voortbestaan of toch failliet

ENKHUIZEN – Het is voor  het personeel van Draka Polymer Enkhuizen een spannende week, de rechter gaat een beslissing nemen of de schuldeisers van het bedrijf gedwongen worden akkoord te gaan met het akkoord dat met het grootste deel van de schuldeisers is overheen gekomen.

In dit akkoord gaan de schuldeisers akkoord met 10% van de openstaande vordering waardoor Draka Polymer kan blijven bestaan en 150 personeelsleden hun baan behouden. Alleen gaan niet alle schuldeisers met dit aanbod akkoord en 1 van die bedrijven is huurbaas en buurman Renolit, naast het pensioenfonds PGB en Atradius (kredietverzekeringsmaatschappij).

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Dossier: Draka” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”6″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”title”]

Bewindvoerder Alex de Groot verwacht dat de rechter het reddingsplan definitief gaan maken zodat het Braziliaanse Starboard Restructuring Partners de beloofde 700.000 euro kan investeren in Draka Polymer om zo de schulden te betalen.

Omdat driekwart van de schuldeisers achter het akkoord staan lijkt er voor de rechter niets in de weg te leggen om de overgebleven schuldeisers te dwiingen via een dwangakkoord akkoord te gaan met het reddingsplan.

Huuropzegging

Ook speelt de kwestie van de huuropzegging nog steeds, Renolit, wat vroeger een onderdeel was van Draka Polymer, heeft als huurbaas begin dit jaar de huur opgezegd waardoor Draka per 1 mei jongstleden het pand moest verlaten, deze zaak loopt nog bij de rechter. Wanneer hier een definitieve uitspraak overkomt is onduidelijk.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.