Bijna 300.000 bezoekers voor het mooiste museum van Nederland

ENKHUIZEN – Ondanks dat er afgelopen zomer een boel water uit de lucht is komen vallen is het een superdruk jaar geweest voor het Zuiderzeemuseum. Een kleine 300.000 bezoekers wisten in 2019 de weg naar het leukste dorp van Nederland te vinden.

Ondanks kleine dip aan bezoekers in de super warme zomer en regenachtige septembermaand is er niet te klagen over de belangstelling afgelopen jaar. Hierin meegenomen dat het binnenmuseum door vernieuwing van de vaste tentoonstelling en entree doordeweeks gesloten was in november en december zijn er totaal ruim 282.000 bezoekers de kassa van het museum gepasseerd.

Het Pietendorp trok 18.000 bezoekers, dit was een groei van 10% ten opzichte van het jaar daarvoor. Hieruit mocht wel blijken dat het de kinderen niet veel uitmaakt hoe het uiterlijk van de Piet eruit ziet. Er werd door de kinderen gewoon volop genoten van alle activiteiten die het Pietendorp te bieden had.

Lees ook: Het leukste kinderdorp van Nederland

De derde editie van het Zuiderzeelicht was ook weer een topper, met bijna 17.000 bezoekers in een paar avonden tijd is dit evenement met 16% gegroeid en zal er een vervolg aan worden gegeven met een vierde editie. De vierde editie van het Zuiderzeelicht die zal volgen komt in zijn geheel op de schouders van het Zuiderzeemuseum neer. Voor de eerste drie edities was er door de Bankgiroloterij een bijdrage beschikbaar gesteld en deze is nu aan zijn einde gekomen.

Lees ook: Spectaculaire editie Zuiderzeelicht van start, Enkhuizen Actueel sprak met de hoofdrolspelers

Het Zuiderzeelicht was een spektakel van formaat met mooie lichteffecten bij een spannend verhaal van Barbara Jurgens dat verteld werd door niemand minder dan Frank Lammers. Het Zuiderzeelicht mocht dit jaar dan ook weer veel positieve reacties ontvangen.

Een museum van wereldklasse waar een stad als Enkhuizen trots op mag zijn.

Reageer op dit onderwerp