Bibliotheek dicht, bestelbieb blijft gewoon open

ENKHUIZEN – De Westfriese Bibliotheken moeten helaas hun deuren weer tijdelijk sluiten van 5 t/m 18 november. Maar je kunt gebruik blijven maken van een groot aantal diensten: haal boeken in huis met de BestelBieb, regel je bibliotheekzaken online met Mijn Menu en houd de online activiteiten in de gaten via de website of de Facebookpagina.

BestelBieb

Geef je wensen door en en de medewerkers van de bieb brengen een tas met vijf boeken aan huis. Als zij de gewenste titel niet in huis hebben, verrassen zij je met een alternatief. Ben je nog niet lid? Ook dat kun je online regelen zodat je er snel gebruik van kan maken.

Mijn Menu: verlengen en andere bibliotheekzaken

Met Mijn Menu kun je makkelijk online je bibliotheekzaken regelen. Heb je nog boeken thuis die tijdens de  sluiting ingeleverd moeten worden? Kijk het na in Mijn Menu en verleng de uitleentermijn.

Materialen terugbrengen

Tijdens onze sluiting kun je geleende materialen alleen terug brengen via de inleverbussen bij de bibliotheken in De Goorn, Enkhuizen en Hoogkarspel. Je mag ze ook wat langer thuis houden, tot we weer open zijn. De boeteregeling is bevroren tijdens de sluiting

Activiteiten

De activiteiten (lezingen, inloopuren, ontmoetingsbijeenkomsten, taalhulp, etc.) kunnen tijdens de sluiting niet doorgaan in de bibliotheek. Zij zullen een aantal activiteiten online aanbieden. Kijk op de webagenda voor meer informatie. Deelnemers die zich al aangemeld hadden, ontvangen hierover bericht. Voorbeelden van online activiteiten zijn Ontmoet Schrijvers Online (live interviews met bekende schrijvers zoals Judith Koelemeijer) en Duik in je familiegeschiedenis met Nederland Leest. Zie westfriesebibliotheken.nl/nlleest.

Informatievoorziening

Tijdens de tijdelijke sluiting vind je actuele informatie op de website. Bij veel grote wijzigingen sturen ze een extra nieuwsbrief. Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Meld je aan via de website. In coronatijd gaan de ontwikkelingen vaak te snel om mee te delen via drukwerk. Op de website vind je altijd de meest actuele informatie.

Heb je vragen?

De klantenservice blijft bereikbaar tijdens onze tijdelijke sluiting: e-mail klantenservice@westfriesebibliotheken of bel 0228 74 39 43. Voor meer informatie, zie: www.westfriesebibliotheken.nl