Bewoners Oranjestraat blij met project ‘Straat aan zet’

ENKHUIZEN – De bewoners zijn blij met het project dat Enkhuizen is gestart om de Oranjestraat in Enkhuizen leefbaarder te maken en het tegengaan van vereenzaming, verwaarlozing en huisuitzettingen van bewoners van de Oranjestraat.

Met het project ‘Straat aan zet’ kunnen de bewoners van de Oranjestraat gebruik maken van hulp dat de gemeente Enkhuizen aanbiedt om deze bewoners bij te staan. Verreweg de meeste bewoners van de Oranjestaat hebben laten weten blij te zijn met de pilot die de gemeente in hun straat op 1 oktober 2018 is gestart.

Uit de eindevaluatie van ‘Straat aan zet’ blijkt dat onder de bewoners van de Oranjestraat veel minder eenzaamheid is en kijkt een deel van de bewoners positiever naar de toekomst in zijn/haar woon- en leefwereld. Daarnaast komen er ook positieve geluiden bij de hulpverleners vandaan.

De gemeente Enkhuizen laat weten tevreden te zijn over de pilot en noemt deze dan ook geslaagd en wil het project in 2021/2022 voortzetten. Het project ‘Straat aan zet’ zal structureel gaan worden voor Enkhuizen..

Reageer op dit onderwerp