7.1 C
Enkhuizen
27 november 2020 15:33
Enkhuizen Actueel

Foto: Bob Legro

Algemeen

Bestuur bezoekerscentrum De Weelen gooit handdoek in de ring, ‘project mag niet stil komen te staan’

ENKHUIZEN – Het bestuur van Bezoekerscentrum De Weelen gaat op zoek naar een geschikte partij die het stokje wil gaan overnemen.  Het bestuur zegt in een schrijven dat na zeven jaar van ontwikkelen en plannen maken om op De Weelen een prachtig bezoekerscentrum met horeca te realiseren dit zoveel tijd in beslag heeft genomen, iets dat zij vooraf niet hadden kunnen bedenken.

In de brief schrijft het bestuur: “We worden ouder en zowel privé als zakelijk is er veel gebeurd en hebben nog steeds de intentie om dit mooie project te realiseren. Corona was echter de druppel die de emmer deed overlopen, en de focus verschoof naar het gezond houden van onze twee restaurants. Helaas moeten we ook de komende tijd moeten nog dealen metdit virus en bijbehorende maatregelen. Het blijft daardoor voorlopig een onzekere tijd.

Geschikte partij moet passie en visie hebben

Het bestuur van het Bezoekerscentrum stelt wel eisen aan de partij die het stokje gaat overnemen, zo moet de partij een gelijke passie en visie als het huidige bestuur uitdragen, maar moet de nieuwe partij kunnen ontwikkelen en de waarden van het gebied blijvend blijft uitdragen, respecteert en bewaakt. “Dat kinderen er met school, hun ouders of opa en oma ontspannen genieten van de natuur en er een zaadje voor de toekomst wordt geplant voor behoud van dit mooie stukje West-Friesland.

Het bestuur hoopt dat zij op korte termijn een geschikte partij kan vinden die het stokje wil overnemen.

Reageer op dit onderwerp