5.5 C
Enkhuizen
2 december 2020 07:23
Enkhuizen Actueel

Op het door de rode streepjeslijn ingesloten gebied is de reactieve aanwijzing van toepassing.

Bestemmingsplan Enkhuizerzand en IJsselmeergebied aangepast

ENKHUIZEN – Tijdens de commissievergadering van donderdagavond zal het college het aangepaste bestemmingsplan Enkhuizerzand en IJsselmeergebied aanbieden aan de commissieleden. Het bestemmingsplan moest op delen worden aangepast na o.a. bezwaren van de provincie Noord-Holland en andere belanghebbenden.

Afgelopen 29 oktober 2019 is het bestemmingsplan Enkhuizerzand en IJsselmeergebied door de gemeenteraad van Enkhuizen vastgesteld, niet lang daarna kwamen er vanuit diverse kanten de bezwaren binnen. Het Zuiderzeemuseum over de hoogte van de vakantiehuisjes, de provincie over de ruimtelijke kwaliteitseisen en veel kleine organisaties over het gehele plan zelf.

Het conflict met de provincie liep zelfs zo hoog op dat Enkhuizen de gang naar de Raad van State maakte om toch het gelijk te krijgen. De Raad van State oordeelde echter dat de gemeente Enkhuizen en de provincie om tafel moesten gaan zitten om zo de bezwaren weg te werken. Voor het vakantiepark is een aangepaste regeling opgesteld die wel binnen de ambities van de gemeenteraad is gebleven.

Het college stelt de raad dan ook voor om de gewijzigde regeling vast te stellen voor de aangepaste onderdelen ‘vakantiepark’ en ‘groen’.  Donderdag 29 september zal de gemeenteraad haar oordeel vellen.

Reageer op dit onderwerp