Ben jij die verkeers-aso die altijd te snel rijdt?

ENKHUIZEN – Zodra u uw voordeur uitstapt zit u in het verkeer. Elke verkeersdeelnemer wil veilig en relaxed op haar bestemming aankomen, en dat kan. Samen vormen wij het verkeer en samen kunnen wij een verkeersveilige omgeving creëren. Dus ga relaxed en veilig op pad. Dat is niet alleen fijn voor uzelf, maar het maakt uw buurt ook blijer.

Snelheid aanpassen

Te hard rijden is één van de meest gehoorde klachten in Nederland. Vrijwel iedereen die dit leest is ook verkeersdeelnemer, dus samen kunnen we er voor zorgen dat deze klachten verminderen. Controleer daarom regelmatig de snelheidsmeter, ook als u op de bijrijdersstoel zit. Probeer de snelheid aan de situatie aan te passen. Lopen de buurtkinderen in de spits naar school? Scheur dan niet met 30 langs ze, maar geef ze voorrang, zwaai ze gedag en ga relaxed op weg

Bedank elkaar

Veel verkeersdeelnemers houden zich goed aan de regels. Rijdt die ene buurvrouw altijd relaxed? Bedankt haar eens voor haar rijgedrag en probeer zelf ook zoals haar te rijden. Zwaai eens vriendelijk naar de vrachtwagenchauffeur die u voor laat gaan of naar die automobilist die jou extra ruimte geeft voor het invoegen. Om het verkeer veilig te houden en iedereen veilig thuis te brengen is het belangrijk dat u, net zoals de meeste verkeersdeelnemers, zich goed gedraagt in het verkeer. Want als iedereen meedoet maken we samen de buurt veiliger. Hoe gaat u vandaag veilig en relaxed op weg?

Reageer op dit onderwerp