9.2 C
Enkhuizen
27 oktober 2020 02:22
Enkhuizen Actueel

Op de foto v.l.n.r. Judith Karreman (coördinator/planner), Joop van Rijswijk (chauffeur) en Ton Dekker (chauffeur).

Algemeen

Belmobiel gaat vanaf donderdag weer rijden

ENKHUIZEN – Om dit veilig te kunnen doen is er in de auto een scherm aangebracht tussen de voorstoelen en de achterbank. De vrijwillige planners van de Belmobiel zitten vanaf donderdag 18 juni weer aan de telefoon. Het Belmobiel-team heeft er weer zin in!

De Belmobiel is in 2008 in het leven geroepen met als doel mensen uit hun isolement te helen. En dat geldt ook nu, nu de coronamaatregelen zijn versoepeld. De Belmobiel zorgt ervoor dat u weer bij iemand op bezoek kunt. Of hij brengt u naar Het Huis van de Buurt IJsselzand, waar u zich kunt opgeven voor het koffie-uurtje op de donderdag. En natuurlijk is de Belmobiel er ook voor een bezoek aan een huisarts, het gezondheidscentrum, de apotheek of de kapper.

Alles corona-proof
Het is niet alleen het scherm tussen de voor- en achterstoelen dat veiligheid biedt. Ook over veilig contact met de klant en veilig betalen is nagedacht. Alle Belmobiel handelingen worden zorgvuldig uitgevoerd. Zo haalt de chauffeur de passagier op, op het afgesproken tijdstip. Hij of zij houdt netjes het portier open en blijft op 1,5 meter afstand. De passagier een steuntje geven met in- en uitstappen kan helaas niet. De auto wordt na iedere rit goed schoongemaakt voor de volgende klant. De klanten kunnen alleen met gepast geld betalen en worden verzocht om dit te deponeren in de Belmobiel collectebus. De Belmobiel heeft geen pinautomaat en er kan in principe geen geld worden teruggegeven.

De Belmobiel is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 10.30 uur op 0228 – 32 10 20.

Reageer op dit onderwerp