Behandelboerderij De Spinaker in Wijdenes over in andere handen

WIJDENES – De behandelboerderij van de stichting Ronduit in Wijdenes gaat vrijwel zeker op 1 augustus 2020 over in andere handen. Gemiddeld krijgen 25 leerlingen onderwijs op deze speciale behandelboerderij. Samen met De Westfriese Knoop heeft Ronduit de mogelijkheid om primair onderwijs te geven aan leerlingen die woonachtig zijn in de regio. Uit onderzoeken van de Inspecteur komt de behandelboerderij zeer positief naar voren. 

Sluiten en direct weer openen

De Stichting Ronduit heeft nu het voornemen om de instelling in Wijdenes per 1 augustus 2020 te sluiten waarna de Stichting Trigoon de behandelboerderij overneemt. Stichting Trigoon is een autoriteit op het verzorgen van speciaal onderwijs voor leerlingen in het primair onderwijs. De stichting Ronduit is vooral werkzaam in de omgeving van Alkmaar en is het gesprek aangegaan met Trigoon en het samenwerkingsverband de Westfriese Knoop om de onderwijsvoorziening in Wijdenes over te dragen aan Trigoon.

Dit is nu beklonken en gaat Trigoon per 1 augustus 2020 verder op dezelfde plaats met dezelfde personeelsleden. Op deze wijze is er voor de leerlingen geen overgang en betekend het voor de ouders en leerlingen dat er geen breuk is in het onderwijsproces.

Voor het personeel betekend het dat ze per 1 augustus in dienst treden bij de stichting Trigoon met dezelfde rechten en plichten.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp