Auto in brand in Enkhuizen, er is mogelijk een link met een snelkraak in Enschede

ENKHUIZEN – Donderdagavond rond kwart over elf is op het Dirck Chinaplein in Enkhuizen een auto uitgebrand. Volgens getuigen zijn er personen weggerend, vlak nadat de brand is ontstaan. Een geparkeerde camper liep gevaar door de vlammen. De eigenaar haalde de camper weg terwijl de brandweer nog onderweg was. De politie onderzoek de mogelijke brandstichting.

Opsporing verzocht

Drie mannen braken op donderdagochtend 8 april 2021 met grof geweld in in een kledingwinkel aan de Van Loenshof. Ze maakten voor tienduizenden euro’s aan merkkleding buit. De politie houdt er rekening mee dat deze daders mogelijk achter meer van dit soort snelkraken kunnen zitten, meldt Opsporing Verzocht

Rond 05.00 uur die dag kwam het drietal aanrijden in een grijze Audi A5 of RS5 cabriolet. Ze kregen met een krik het rolluik bij de ingang ver genoeg omhoog om er onderdoor te kunnen, waarna ze de glazen deur vernielden met behulp van een kloofhamer.

Achtergelaten spullen

Terwijl het alarm luid piepte, laadden de daders een paar witte ‘big bags’ vol met dure kledingstukken – alle van de merken Moncler, Balmain en DSquared2. Binnen een paar minuten sprongen ze ermee de Audi in en scheurden ze ervandoor.
De gebruikte krik – een zogenoemde boerenkrik van het merk MSW – en één van de grote tassen lieten ze achter. Op een van de ‘big bags’ stond de merknaam Kelfort en op een andere stond Toolstation. Ook de kloofhamer is achtergebleven. Kunt u deze spullen in verband brengen met een of meer verdachten, meld het alstublieft. Bel 0900-8844 of als u liever anoniem blijft met 0800-7000 of via Meld Misdaad Anoniem

Foto’s: Inter Visual Studio / Danielle Rood