Enkhuizen Actueel

Algemeen

Antwoord op zes vragen aan handhaver Myrthe van der Poll

ENKHUIZEN – Myrhte van der Poll werkt als BOA in een team samen met andere collega’s in de SED gemeentes. Onderstaand zes antwoorden van Myrhte op vragen over haar dagelijkse werkzaamheden.

1 Wat houdt jouw werk als handhaver van de gemeente in?
We werken in een team van 6 handhavers in de gemeente Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Allereerst is je hoofdtaak gastvrouw/gastheer te zijn van de gemeente. We spreken de hele dag met inwoners. Zij hebben vragen of we gaan af op meldingen. Verder zijn we bezig met APV handhaving.

2. Wat houdt APV handhaving in?
In de Algemene Plaatselijke Verordening, oftewel APV, staat de regelgeving die in de gemeente geldt. Het gaat over de openbare orde en veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan:
– opruimplicht voor hondenpoep
– parkeren van auto’s
– terrasvergunningen van horecaondernemers.
De APV verschilt per gemeente.

3. Is je werk veranderd door het corona-virus?
Jazeker, ons werk is heel anders. We zijn nu vooral bezig met de maatregelen rond corona te handhaven. Hierdoor ligt de prioriteit niet bij de dagelijkse werkzaamheden.

4. Hoe reageren inwoners op jullie aanwijzingen die nodig zijn in verband met corona?
We krijgen hele positieve en vriendelijke reacties. Over het algemeen weten inwoners heel goed wat wel en niet kan. Als we mensen al moeten aanspreken, dan reageren ze begripvol.

5. Waar zijn jullie het drukst mee?
We letten nu vooral op samenscholing. We willen voorkomen dat het op bepaalde plekken te druk wordt. Ook houden we zicht op de 1,5 meter afstand die mensen moeten houden.

6. Wat vind je het leukste onderdeel van je werk?
Het contact met inwoners. We proberen ons werk zo goed mogelijk te doen door met inwoners in gesprek te gaan en uit te leggen waarom bepaalde regels nodig zijn. Ook geeft het voldoening dat ik een bijdrage kan leveren in de strijd tegen corona. Wij zien dagelijks dat het naleven van de coronamaatregelen in onze gemeenten heel goed gaat. Het is rustig op straat, mensen blijven thuis en gaan zoveel mogelijk alleen op pad. We moeten het met z’n allen doen.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?