Ansichtkaartenactie Museum Plus Bus en Zuiderzeemuseum warm ontvangen

ENKHUIZEN – Het Zuiderzeemuseum stuurde afgelopen maand ansichtkaarten naar Museum Plus Bus. De ontvangers zijn ouderen, die niet meer in staat zijn zelfstandig het museum te bezoeken. Vanwege de corona-ontwikkelingen is een bezoek met de Museum Plus Bus op dit moment helaas niet mogelijk en mist deze groep ouderen haar museumuitje.

Om toch een hart onder de riem te steken bedachten beide organisaties een ansichtkaartenactie. Volgens Stephan Warnik, directeur Zuiderzeemuseum, is het een mooi initiatief voor de vele thuisblijvers in deze vakantieperiode en een warm gebaar in de strijd tegen eenzaamheid. De Museum Plus Bus sprak met de bewoners van verzorgingshuis Duinhage in Den Haag: “Wat een mooie kaarten en een lief gebaar!”

Dit jaar is de kinderactiviteit Ik zie, ik zie in het museum te doen. Kinderen kunnen als echte toerist op zoek naar must sees in het museum. Met een reisverslag en gerichte kijkopdrachten gaan ze op avontuur langs de tentoonstelling Must See en ontdekken zo details over Nederlandse iconen, zoals kaas, fiets en klomp. Als ze voldoende geïnspireerd zijn, is het tijd om in het kinderatelier een eigen ansichtkaart te maken. Deze kan ter plekke naar de ouderen worden gepost.

Museum Plus Bus
Stichting Museum Plus Bus is een samenwerkingsproject van veertien Nederlandse musea en rijdt speciaal voor groepen ouderen die niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken vanwege hun lichamelijke conditie, geïsoleerde leefomgeving en/of financiële situatie. Middels een geheel verzorgd dagarrangement bezorgt de Museum Plus Bus senioren een onvergetelijke culturele dag uit. De steun van de Vriendenloterij en haar deelnemers maakt het mogelijk om dit arrangement kosteloos aan te bieden. Door de coronacrisis kan een grote groep kwetsbare ouderen al lange tijd niet naar het museum. De Museum Plus Bus startte daarom in oktober 2020 met de reizende tentoonstelling ‘Topstukken on Tour’. Het Zuiderzeemuseum is sinds 2018 partner van de Museum Plus Bus.

Foto: Mariël Kolmschot Fotowerken