Anould L. krijgt lagere straf in hoger beroep

ENKHUIZEN – De 53-jarige Enkhuizer Anould L. is door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot een celstraf van drie maanden en een taakstraf van 180 uur, waar eerder de rechtbank in Alkmaar L. veroordeeld tot een celstraf van 8 maanden waarvan 5 maanden voorwaardelijk wegens drugs- en medicijnenhandel

L. zou de opiaten, zoals Oxycodon, methadon en amfetamine, hebben verkocht in Grootebroek en omgeving. Klanten zeiden dat, maar de Enkhuizer blijft ontkennen. Volgens hem ging het om medicijnen die hij al eerder in zijn bezit had toen hij de vorige keer werd aangehouden in september 2018. Hij zou die hebben opgeslagen in het schuurtje van een kennis. Die wilde daar graag vanaf, waardoor de verdachte ze onderbracht in storage in Grootebroek. Een getuige zei dat hij speed had gekocht bij L. Ook andere getuigen wezen naar de man als verkoper van drugs, maar volgens de verdachte zijn dat leugens. De handelswaarde van de pillen liep in de tienduizenden euro’s.

De advocaat van L. vroeg het hof om rekening te houden met de persoonlijke omstandigheden van L. en hem geen hogere gevangenisstraf op te leggen dan het deel dat hij nu al heeft vastgezeten.

Het gerechtshof van Amsterdam kwam in haar uitspraak tot de drie maanden celstraf en de taakstraf van 180 uur door te stellen dat L. zich voor het einde van zijn proeftijd weer schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. Het hof is wel van mening dat de straf die nog open staat als voorwaardelijke straf als stok achter de deur moet blijven staan. Mocht L. de 180 uur taakstraf niet uitvoeren dan volgt er een celstraf van 90 dagen.

Reageer op dit onderwerp