Andijker Willem Roes komt met zijn enorme pennenverzameling op TV

ANDIJK – Willem Roes uit Andijk is met zijn verzameling reclamepennen te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts! In het programma vertelt Willem over zijn drijfveren en het verhaal achter deze bijzondere verzameling. Maandagavond 3 juni is hij te zien in een gloednieuwe aflevering Verzamelkoorts! bij SBS6.

Willem Roes (69) uit Andijk vond het een mooie ervaring om aan het programma mee te werken en kijkt ernaar uit om zijn verzameling op 3 juni met de rest van Nederland te delen: “Mijn verzameling is begonnen na een bezoek aan een verzamelaarsbeurs. Ik zag iemand met een grote verzameling reclamepennen en dacht meteen ‘dit wil ik ook!’. Inmiddels bewaar ik mijn verzameling in een grote pennenkast in een aparte kamer in mijn huis. Als ik pennen krijg die ik al heb, doneer ik deze aan de opleiding voor hulphonden. Zij laten de pennen recyclen en krijgen een bedrag per kilo. Ik heb denk ik al zo’n 780 kilo gedoneerd, dus pennen die ik ontvang, komen hoe dan ook goed terecht.”

Verzamelkoorts!
In een nieuw seizoen van Verzamelkoorts! gaat Kim-Lian van der Meij weer op zoek naar de meest fanatieke en bijzondere verzamelaars van Nederland, die van hun huis vaak een museum maken. Op maandagavond 3 juni is het de beurt aan Willen Roes uit Andijk en nog vier andere Nederlandse verzamelaars. Ook is in deze aflevering Mari van de Ven te zien met zijn sneakerverzameling.

BankGiro Loterij partner Verzamelkoorts!
Verzamelkoorts! wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Verzamelkoorts! wordt geproduceerd door Talpa Producties en is tot en met maandag 3 juni wekelijks om 21.30 uur te zien bij SBS6.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.