Als het kan, sportscholen openen dan weer op 1 juli haar deuren

ENKHUIZEN – Het bericht werd bij veel sportschooleigenaren met gejuich ontvangen, kort gedingen tegen de staat werden ingetrokken, toen dinsdagavond premier Rutte met het nieuws naar buiten kwam dat de sportscholen, sauna’s, casino’s en bowlingcentra in Nederland de deuren niet pas op 1 september maar al op 1 juli mogen openen.

Maar dit gaat alleen gebeuren als de verspreiding van het coronavirus niet te veel is toegenomen en of iedereen zich aan de coronamaatregelen blijft houden. Ook moeten de sportscholen aan specifieke eisen gaan voldoen op het gebied van luchtverversing en moet elke sporter eerst een gezondheidscheck krijgen.

Het besluit van het kabinet gaat recht tegen het advies van de experts van het Outbreak Management Team (OMT) in, die zien liever 1 september als datum voor heropening van de sportscholen. Het OMT ziet nog veel problemen bij sportscholen op het gebied van de luchtverversing en ventilatie maar ook de verspreiding van van het virus via de aerosolen door zwetende sporters.