Alles over kabelboomassemblage

INGEZONDEN MEDEDELING – Kwalitatieve bekabeling is belangrijk voor meerdere elektrotechnische producten. Het zorgt onder andere voor de toe- en afvoer van stroom en data. Juist omdat dit voor meerdere redenen cruciaal is, wil je voor het beste eindproduct, dan ook de beste bekabeling. Waar let je op bij het kiezen van bekabeling en wanneer kan je het beste op maat gemaakte kabel assemblage laten uitvoeren? In dit artikel leggen we meer over kabelboomassemblage uit en de aandachtspunten bij het assembleren hiervan.

Wat doen kabelbomen nu precies?

Een kabelboom/draadboom is een verzameling elektrische draden met connectoren die verschillende onderdelen in een product elektrisch met elkaar verbindt om stroom en signalen te geleiden. De elektrische draden worden meestal vastgemaakt met kabelbinders, klemmen en hulzen.

Bekabeling is cruciaal voor veel (huishoudelijk) apparaten, automotive, liften, installaties en meer. Zonder de bekabeling zou een apparaat simpelweg niet (goed) functioneren.  

Productie van draad en kabelsamenstellingen

Wil je de juiste bekabeling voor jouw (eind)product? Kies voor kwalitatieve, snelle en goedkope kabelassemblage.

5S-leantechnieken moeten worden toegepast op een uiterst efficiënte en kosteneffectieve manier uw kabelbomen te assembleren.

In veel gevallen wordt de kabelassemblage niet in Nederland uitgevoerd. Dit kan hoge kosten en tijd besparen. Kies daarom voor een bedrijf dat de kabelassemblage in eigen hand heeft, maar het alsnog tegen aannemelijke prijzen kan produceren.

De logistiek

De logistiek is na de productie cruciaal. De bekabeling moet snel worden geleverd en tijdens de reis op de juiste manier worden verpakt om beschadigingen te voorkomen. De planning moet goed verlopen en de manier waarop de bekabeling toegepast wordt, is belangrijk voor de manier waarop het verpakt wordt.

Kies daarom voor een bedrijf dat dit in eigen handen neemt. Met veel ervaring en kennis over dit logistieke proces.

Kies voor kwalitatieve bekabeling

Eisen aan eindproducten (OEM’s) worden steeds harder en specifieker. Het gevolg hiervan is dat er steeds meer modulaire concepten ontstaan die flexibel kunnen worden ingezet voor nieuwe vereisten.

Standaard combinaties als specifieke bekabelingsoplossingen, die snel beschikbaar zijn en een betrouwbare overdracht van stroom, signalen, en gegevens garanderen, zijn nodig voor de implementatie. Zowel bestaand uit gestandaardiseerde als taakspecifieke verbindingslijnen. 

Wil je zeker zijn van een kwalitatieve op maat gemaakte bekabeling? Kies voor Confed, met een no-nonsense-mentaliteit leveren wij onze klanten one-stop-service en producten van de hoogste kwaliteit. Dit doen wij met veel plezier en met kundige, gemotiveerde medewerkers. Neem gerust contact met ons op.

Reageer op dit onderwerp