Alleen maar 1tjes voor Nicholas Heiner in Finn tijdens het Nederlands Kampioenschap

MEDEMBLIK – Het Open Dutch Sailing Championship 2019 werd zondag afgesloten met een dag vol wind en zon. Uit 315 teams zijn 16 kampioenen gerold die een felle strijd hebben geleverd op het IJsselmeer. De algemene conclusie van de zeilers zodra ze het water afkwamen: ‘Een prachtig evenement met kansen voor iedereen’.

De praktisch windstille vrijdag is snel vergeten met een geweldige zeildag op zaterdag en zondag. De barbecue op zaterdagavond wordt genuttigd in de volle zon en ook de afsluitende prijsuitreiking wordt buiten gehouden.

Alleen maar 1tjes voor Nicholas Heiner

Met overtuiging wint Nicholas Heiner het Nederlands Kampioenschap, achter zijn naam prijken alleen maar 1tjes. “Het was een lekker weekend, die eerste dag was wel lastig met weinig wind. Die mannen zijn best goed in licht weer.” aldus Heiner.

Nanno Schutrups gaf zaterdag al aan dat het een strijd om de beste van de rest te worden was. Die strijd wint hij, Schutrups gaat er dus met het zilver vandoor. Op het nippertje derde wordt Bas de Waal, hij weet in de laatste wedstrijd Tobias Kirschbaum voor te blijven waardoor hij een plekje stijgt.

Finn

  1. Nicholas Heiner (Enkhuizen)
  2. Nanno Schuttrups (Muiderberg)
  3. Bas de Waal (Naarden)

Open Nederlands Kampioenschap 2020

In 2020 wordt het Open Dutch Sailing Championship georganiseerd van vrijdag 18 tot en met 20 september. De organisatie hoopt dan weer op de geweldige hulp van het Watersportverbond, de wedstrijd comités, de vrijwilligers, gemeente Medemblik en Team Medemblik.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp