All inclusive naar Turkije op vakantie ? Lees dan eerst dit.

WESTFRIESLAND – Elk jaar weer gaan vele duizenden tot tienduizenden Nederlanders naar Turkije om in een all-inclusive resort hun vakantie te vieren. Lekker 1 tot 2 weken niets doen, languit op een strandbed je volgooien met het lekkerste eten en de natste drankjes. Een waar Eden toch. 

Maar nu komt het ministerie van Buitenlandse Zaken met een waarschuwing. Bij controles door Turkse overheid kan, als verdenking bestaat van betrokkenheid bij organisaties die Turkije als terroristisch beschouwt, onder andere op vliegvelden, uw telefoon of andere elektronische apparatuur worden onderzocht. De Turkse overheid kan u vervolgen voor uitingen die buiten Turkije zijn gedaan, ook op sociale media. Houd hier rekening mee als u naar Turkije reist.

Social Media

Maar ook wordt de Sociale Media scherp in de gaten gehouden, bent u kritisch richting Turkije, de islam in het algemeen, dan loopt u kans dat u in Turkije kunt worden opgepakt met alle gevolgen van dien. Nederlanders van Turkse afkomst lopen zelfs grote kans om een uitreisverbod te krijgen en in het slechtste geval de gevangenis in gaan.

Kijk dus uit wat u zegt als u een ongestoorde luxe vakantie in Turkije wilt vieren.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.