Aldi bijt van zich af, ons winkelmandje is goedkoper dan die van de Albert Heijn

WESTFRIESLAND – Supermarktketen Aldi heeft de aanval gezocht vanwege het onderzoek door Kassa waarin zij als 1 van de duurste supermarkten in Nederland uitkwam. In dit onderzoek was zelfs de Albert Heijn nog goedkoper dan de Aldi. Aldi heeft in een grote landelijke advertentie duidelijk gemaakt dat dit niet klopt en zij een stuk goedkoper zijn dan de andere supermarkten.

Die test geeft een verkeerd beeld, zegt Nienke van de Streek, directeur Verkoop en Formule van Aldi Nederland tegen het Algemeen Dagblad. ,,In de opzet van de test wordt namelijk alleen gekeken naar de prijs. De kwaliteit van een product wordt geheel buiten beschouwing gelaten”, zo laat Van de Streek weten. ,,Aldi heeft dit jaar en vorig jaar aan de redactie laten weten het niet eens te zijn met de opzet van de test, echter deze aanhoudende bezwaren heeft Kassa naast zich neergelegd.”

Voornemens om de boodschappentest aan te passen wegens de klachten van Aldi zijn er bij Kassa niet. Als het niet lukt om het tv-programma op andere gedachten te brengen, dan gaat Aldi kijken of er ook juridisch iets te ondernemen valt tegen de testmethode. Op de eventuele juridische stappen kan Meekes niet reageren, wel is hij overtuigd van de journalistieke integriteit van het programma.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.