Alaaddin moskee binnen twee weken platgewalst

ENKHUIZEN – In een kleine twee weken na aanvang van de sloopwerkzaamheden aan de Alaaddidin moskee is er niets meer van het oude gebouw te zien en rest slechts een grote kale vlakte waar niets meer doet denken aan het voormalige schoolgebouw dat later tot moskee werd getransformeerd.

Op vakkundige manier is al het schadelijke en niet schadelijke afval opgeruimd en de grond van het terrein afgevlakt. De volgende stap zal zijn het bouwrijp maken van het terrein zodat er vervolgens begonnen kan worden met de bouw van de nieuwe moskee.

Lees ook: Alaaddin moskee tegen de vlakte

Zodra de aanvang van de nieuwe moskee is begonnen ligt het in de lijn der verwachting dat deze binnen 140 wind en waterdicht zal zijn waarna de binnenkant verder afgewerkt kan worden. Het nieuwe gebouw dat twee verdiepingen zal krijgen zal zo’n zeven meter hoog worden en een oppervlakte krijgen van 18×18 meter. Van de zes ton die de nieuwe moskee gaat kosten zal zo’n tweederde door de gemeenschap zelf betaald gaan worden, voor het resterende deel is een lening afgesloten bij het hoofdbestuur van de Islamitische Stichting Nederland in Den Haag.

EnkhuizenActueel zal tijdens de bouw regelmatig een kijkje komen nemen om u op de hoogte te houden van de voortgang.

Reageer op dit onderwerp