Al drie jaar ruimt Gerda Holla het zwerfvuil in Oostwoud en Hauwert op

OOSTWOUD/HAUWERT – Gerda Holla is ongeveer drie jaar geleden begonnen met het opruimen van zwerfvuil aan de Heemraad Witweg in Oostwoud en de Tuinstraat in Hauwert. Telkens als ze daar langsfietste ergerde zij zich aan de hoeveelheid zwerfaval in de bermen en slootjes. Ze besloot er zelf iets aan te doen en ruimde het afval op, net als van andere wegen in haar omgeving.

Om meer mensen te laten helpen startte zij een actie. In maart vorig jaar coördineerde Gerda in haar buurt de actie van ‘Nederland Schoon’. Maar liefst 33 zakken zwerfvuil leverde een rondje Broerdijk op! In totaal lagen er 89 zakken voor de deur van Gerda. “Ik vond het fantastisch dat de omgeving weer zo mooi schoon was maar besefte ook dat het weer snel zou vervuilen als we het niet gezamenlijk gingen bijhouden”. Daarom is Gerda gestart met de actie: ‘Met een uurtje zwerfvuil rapen per jaar, spelen we het samen klaar’. Gerda: “Als iedereen die zich ergert zich een uurtje inzet kunnen we allemaal genieten van een schone omgeving”.

Uurtje per jaar

Gerda wierp zich op als ‘zwerfvuilcoördinator’ en plaatste oproepjes. Resultaat: de Heemraad Witweg, de Broerdijk, de Zuiderweg, Vereweg en Kruypuyt worden maandelijks opgeschoond. Toch zijn er meer mensen nodig. Wie één uur per jaar wil opschonen is van harte welkom. Vaker aan de slag is natuurlijk helemaal goed.

Aanmelden bij Gerda Holla

Gerda neemt contact op met iedereen die zich aanmeldt. Ze brengt de materialen; grijper, zakken, handschoenen en een hesje die ze van de gemeente heeft gekregen – bij de mensen thuis. Wie geïnteresseerd is kan contact opnemen met Gerda via: 06-1176 4269 of per e-mail: