Adèle Wasscher dolblij dat ‘haar’ Noorderzon weer terug is

ENKHUIZEN – Begin mei werd uit de Compagnieshaven in Enkhuizen haar zeilboot Noorderzon gestolen, naar later bleek door 3 verdachten. Een getuige zag de boot liggen en besloot de politie in te schakelen.

Tegen Zeilen.nl zegt een dolgelukkige Adèle Wasscher: “We kwamen vrijdagavond 8 mei om 22:00 uur aan bij de boot. Bepakt en bezakt,” zegt Adèle. “Toen stond ik bij een lege box te kijken. Ik twijfelde nog of ik per ongeluk de verkeerde steiger op was gelopen, maar dat was helaas niet het geval. We zagen licht branden bij de overburen en daar hebben we aangeklopt. Zij konden ons ook niet verder helpen. Ze hadden wel gezien dat mijn boot weg was, maar wisten niet door wie of wanneer. Vervolgens heb ik contact opgenomen met de havenmeester en gevraagd of de boot wellicht verlegd was, dit was helaas ook niet het geval.

Na inschakeling van Enkhuizen Actueel en de politie ging het balletje rollen, en ruim een week later op vrijdag 15 mei kwam daar het bevrijdend nieuws dat er iemand was aangehouden.. Later bleek dat al op 12 mei de boot was gevonden en er een volgsysteem was ingebouwd om de daders te kunnen aanhouden. Dankzij een tip van een echtpaar uit Elburg die de boot hebben zien liggen, maar waar al geen naam meer op stond, zagen zij op Facebook dat een gelijksoortige boot, een Bavaria 42, was gestolen. Na nog een keertje terug te zijn gegaan wisten ze het zeker, dit moest de gestolen boot zijn en dus werd direct de politie gebeld.

Op een beugel met zonnepanelen en de windgenerator na lijkt de schade aan de ‘Noorderzon’ voor Adèle Wasscher mee te vallen. De boot wordt vandaag, 20 mei, nog wel uit het water gehaald om te kijken of er geen schade aan het onderwaterschip is.

In een reactie zegt de blije eigenaresse: ‘Ik wil zeggen dat de politie echt fantastisch werk heeft verricht, ze zijn volgens mij wel met 38 man bezig geweest. Ik ben erg blij en heel gelukkig dat Noorderzon is teruggevonden. Ik had dat eigenlijk niet meer verwacht.”