Enkhuizen Actueel

Bedrijven

Action groeit en groeit en groeit en is nu 10 miljard euro waard

ZWAAGDIJK-OOST – De eigenaar van Action, de Britse investeringsmaatschappij 3i Group, mag wel blij zijn dat zij jaren geleden voor 500 miljoen euro Action hebben overgenomen.

3i Group heeft vandaag de cijfers naar buiten gebracht en geeft Action een waarde van maar liefst 10 miljard euro.

Action blijft maar winkels openen, zij kwamen er 148 winkels bij in de periode april t/m september, er zijn nu in totaal 1473 Action winkels in binnen- en buitenland en ook de omzet ging door het plafond. Van de winkels die langer dan 1 jaar geopend zijn steeg de omzet met 5.6%..

Hier blijft het niet bij, Action wil door blijven groeien en zal daarom in het aankomend jaar een nieuw distributiecentrum openen in Frankrijk en ook zal er in Slowakije een distributiecentrum komen.

Action heeft in de 26 jaar dat het bestaat winkelketens als Blokker en Hema volledig overtroeft, waar Hema en Blokker met grote verliezen kampen komt het geld bij Action met vrachtwagenladingen tegelijk binnen.

Maar ook in het aantal winkels kunnen beide winkelketens niet opboksen tegen Action. Hema heeft 750 winkels in binnen- en buitenland, blokker komt niet verder dan 126 winkels in de BeNeLux.

Reageer op dit onderwerp