Actievoerders bij Landje van Top maken menselijk hart voor vluchtelingkinderen

ENKHUIZEN – Een groep actievoerders heeft vanmiddag een gedicht voorgedragen en een menselijke hart gemaakt bij het Landje van Top. Het hart was voorzien van een V voor vluchtelingkinderen.

Om de anderhalve meter regel te waarborgen waren er witte stroken katoen tussen de groep mensen die samen het hart vormden. Met de actie werd aandacht gevraagd voor de erbarmelijke omstandigheden waarin kinderen leven in de Griekse vluchtelingenkampen. De groep actievoerders zou willen dat de gemeente Enkhuizen het kabinet oproept om 500 kinderen uit de vluchtelingenkampen naar Nederland te halen. Ook zouden ze graag zien dat Enkhuizen dan aan tien van deze kinderen onderdak gaat verlenen.

De vluchtelingen kinderen leven onder erg slechte omstandigheden in Griekse kampen en hebben dringend behoefte aan hulp. Op de flyers die rondgedeeld werden staat ook nog eens het opgedragen gedicht en extra informatie. De hoop is om met de actie zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken die een petitie willen ondertekenen. De petitie kunt u op deze url vinden.