Actiecomité niet blij met nieuwe plannen Enkhuizerzand

ENKHUIZEN – De aangepaste planner voor de ontwikkeling van het Enkhuizerzand waarover de gemeenteraad deze maand beslist vallen niet in goede aarde bij het actiecomité Behoud van het Enkhuizerzand.

Volgens het actiecomité is er namelijk geen sprake van een aanpassing van het vorige bestemmingsplan maar ligt er een totaal nieuw bestemmingsplan op tafel waar in nog een boel onduidelijkheden zijn. Het gaat nog steeds om een nieuwe woonwijk van tweehonderd vakantiewoningen, er is niet duidelijk waar de woningen komen te staan en waar de openbare ruimte is. Zonder inspraakrondes wil de gemeente de nieuwe plannen in twee weken rond krijgen.

De eerder gehouden petitie tegen de plannen kreeg steun van ruim 3700 mensen, deze handtekeningen worden tijdens de raadsvergadering op 15 oktober aangeboden. De vergadering die gehouden zal worden in Brouwerij de Werf zal bezoek krijgen van een grote groep Enkhuizers die onder leiding van de stads troubadour uit protest het Enkhuizer volkslied ten gehore gaan brengen.

De nieuwe plannen van de gemeente Enkhuizen voor recreatieoord Enkhuizerzand zijn in te zien op het stadhuis woensdag 9 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur en van 16:00 tot 18.30 uur en donderdag 10 oktober van 10.00 tot 12.00 uur.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp