Acht woninginbraken in Enkhuizen afgelopen kwartaal

ENKHUIZEN – Afgelopen kwartaal zijn er acht woninginbraken of pogingen tot woninginbraak in Enkhuizen gepleegd. Het aantal woninginbraken dat altijd oploopt in de donkere dagen is vrij stabiel gebleven ten opzichte van vorig jaar. Omdat de donkere dagen voorlopig nog niet voorbij zijn wordt een ieder geadviseerd om extra alert te zijn.

Vorig jaar in december werd er nog een inbraakpreventie avond georganiseerd in de Nieuwe Doelen met daaropvolgend een gratis woningscan aan huis door het CCV. Bijzonder detail was hierbij dat de avond werd georganiseerd naar aanleiding van een inbraakgolf in Enkhuizen en de ongerustheid die de mensen uitten op de sociale media. Echter op de avond zelf kwam bijna niemand opdagen.

De politie adviseert om altijd aangifte te doen na een inbraak, hierdoor is de kans groter dat u uw ontvreemde spullen terugkrijgt als de daders opgepakt worden.

Een groot deel van de aanhoudingen op heterdaad tijdens inbraken is door een melding van een inwoner. Door oog te hebben voor verdachte situaties in de buurt draagt iedereen bij aan het terugdringen van inbraken in zijn leefomgeving. Naast het melden van verdachte situaties in de buurt kunnen bewoners ook zelf maatregelen treffen om hun woning inbraakbestendiger te maken.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp