Enkhuizen Actueel

Afbeelding: Wim Langbroek

Algemeen

Aantal bevestigde en geteste coronapatiënten Enkhuizen stijgt naar zeven

ENKHUIZEN – De update van het RVIM laat zien dat het aantal bevestigde Corona patiënten in Enkhuizen is gestegen van zes naar zeven. Het aantal daadwerkelijke mensen dat met het Coronavirus rondloopt is waarschijnlijk enkele tientallen malen hoger.

Het bepalen van exacte aantallen is een moeilijke taak omdat lang niet alle mensen getest worden op de ziekte. De beperkte testen worden voornamelijk uitgevoerd onder 70 plussers en mensen met zeer ernstige ziekte verschijnselen.

NL Alert
Vanmorgen vroeg is er een NL Alert uitgegaan voor alle Nederlanders om afstand te houden, echter zijn er nog steeds een boel mensen die geen boodschap hebben aan het NL Alert en veiligheidsadviezen. Foto’s die voorbij komen op de sociale media laten zien dat het Enkhuizer Zand druk bevolkt is met windsurfers en andere recreanten.

Roep om hulp aan burgemeester
Een steeds groter wordende groep Enkhuizers maakt zich ernstige zorgen om de mensen die de waarschuwingen en aanbevelingen niet in acht nemen en hebben via de social media een oproep gedaan aan burgemeester Eduard van Zuijlen om actie te ondernemen. Deze heeft laten weten om te kijken of er afsluitingen kunnen komen en via zijn eigen sociale media ook zijn zorgen geuit over het wangedrag.

Totaal zijn er in Nederland nu 4.204 bevestigde Coronapatiënten waarvan er inmiddels 179 zijn overleden. Sinds gisteren is het dodental met 43 opgelopen, een triest record dat dagelijks nog met flinke sprongen omhoog gaat.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?