Aan de slag voor de bijen, vlinders en vogels

ENKHUIZEN – Zaterdag 2 november 2019 is het Landelijke Natuurwerkdag, de grootste groene vrijwilligersactie van Nederland.

Tijdens deze dag kan iedereen een steentje bijdragen aan de rijke natuur in Noord-Holland: zagen, harken, aanplanten en nog veel meer.

Gedeputeerde Esther Rommel opent de dag in Noord-Holland. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over de activiteiten.

Steeds minder bijen, insecten en vogels overleven in onze provincie. Op de landelijke Natuurwerkdag, in Noord-Holland gecoördineerd door Landschap Noord-Holland, zetten vrijwilligers zich in om daar iets tegen doen!

Coördinator voor de Natuurwerkdag, Peter Mol: “Landschap Noord-Holland vindt het belangrijk dat er meer leefruimte komt voor kwetsbare planten en dieren. Daar werken boswachters in onze natuurgebieden dagelijks aan. En we krijgen daarbij hulp! Heel veel Noord-Hollanders steken als lid van een vrijwilligersgroep regelmatig de handen uit de mouwen, zowel in onze natuurterreinen als daarbuiten. Wij ondersteunen ze daarbij door het uitlenen van gereedschap en machines, cursussen en advies. Zij knotten bomen, leggen ijsvogelwanden aan, beschermen en tellen vogels of andere dieren en onderhouden bijzondere natuurgebiedjes. Tijdens de Natuurwerkdag kan iedereen komen helpen. Het enthousiasme op de werklocaties werkt aanstekelijk.

Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het onderhoud van (natuur)gebieden en de vergroting van de biodiversiteit in heel Noord-Holland. Met het programma Betrekken bij Groen steunt de provincie duizenden vrijwilligers.

Daarom opent gedeputeerde Esther Rommel dit jaar de Natuurwerkdag in Noord-Holland. Ze doet dit bij het Purmerbos Moeras bij Purmerend. Ook diverse gemeenteraden zijn uitgenodigd om Natuurwerkdaglocaties te bezoeken.

Ook meehelpen jouw groene omgeving mooier te maken? Ga naar www.natuurwerkdag.nl en kies een leuke plek uit.

[signoff]