8.8 C
Enkhuizen
27 oktober 2020 09:30
Enkhuizen Actueel

Foto: Henk Kroeb

Justitie

24 maanden cel en verplichte behandeling voor Alida S.

ENKHUIZEN – De 60-jarige Alida S. uit Enkhuizen is door de rechtbank afgelopen september veroordeeld tot een celstraf van 24 maanden waarvan 1/3 deel voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar, tijdens deze proeftijd moet Alida S. verplicht een psychische behandeling volgen voor haar psychoses.

Alida S. stak uit woede over een opmerking van haar buurman afgelopen 28 mei over brandgevaar van een brandende vuurkorf die bij een houten steiger stond. Diezelfde nacht stak Alida S. de Jaguar van de buurman in de brand waarbij de brand deels oversloeg naar de woning.

Alida S. moest in aanloop van de rechtszaak worden onderzocht door een psycholoog die in zijn rapport schreef dat S. in een hypomanische episode verkeerde en o.a. ook de vriend van haar dochter had bedreigd. De psycholoog schat de kans op herhaling hoog in als er geen behandeling wordt opgelegd..

De rechter wees een schadeclaim van 1250 euro toe aan de buurman, daarvan is 500 euro smartengeld, de buurvrouw kreeg een schadevergoeding van 378 euro toegewezen omdat deze psychotherapeutische hulp kreeg.  De verzekeringsmaatschappij heeft de schade aan de auto en het pand vergoed.

Reageer op dit onderwerp