Enkhuizen Actueel

Impressie: Gemeente Enkhuizen/REZ

Enkhuizen Gemeente

185 miljard investering voor Enkhuizen aan het IJsselmeer, burgers betalen fors mee

ENKHUIZEN – In het diepste geheim heeft de voltallige gemeenteraad gisteren ingestemd met een plan van omgang dat zijn weerga niet kent. Om geen onrust te veroorzaken bij bewoners en ondernemers zijn de plannen tot na de definitieve stemming geheim gehouden. Enkhuizen Actueel die hier als enige media bij aanwezig mocht zijn legt u in het kort de bedoeling uit.

Zuiderzeemuseum
Het volledige Zuiderzeemuseum zal worden afgebroken en verplaatst worden richting vuurtoren. Voor de opschuiving is het nodig dat er een groot stuk land extra bijkomt tussen de vuurtoren en Enkhuizen. Volgens berekeningen kan dit in slechts vier maanden tijd gerealiseerd gaan worden waarna het ZZM kan opschuiven. De woordvoerder van het ZZM laat aan Enkhuizen Actueel weten dit een fantastische deal te vinden. “We hebben straks veel meer ruimte voor het museum en blijven in natuurlijke omgeving opereren”, “ook van de voorgestelde hoogbouw direct naast on museum zijn we nu definitief af. Kosten van deze verhuizing lopen op tot een slordige 125 miljoen euro.

Hoogbouw lans het IJsselmeer
Voor het eerst in de historie zal er hoogbouw naast het IJsselmeer komen te staan, Zeven wolkenkrabbers met een totale plaats voor 6300 vakantiegangers die een mooi uitzicht over zee krijgen. Kosten voor de hoogbouwprojecten lopen op tot zo’n 155 miljard euro maar dat is slechts incidenteel laat de wethouder weten. Zodra de toeristen doorhebben dat het hier straks goed vertoeven is verdiend dit geld zichzelf wel weer terug. De hoogbouw wordt voorzien van Penthouses en alle moderne gemakken die er tegenwoordig voorhanden zijn. Voor het parkeerprobleem wordt de hoogbouw voorzien van ondergelegen parkeergarage met 4500 plekken.

Burgers moeten fors in de beurs grijpen om mee te kunnen betalen
Om voldoende geld bij elkaar te krijgen zullen ook de Enkhuizer burgers hun steentje moeten bijdragen. Volgens de wethouder is dit niet wereldvreemd wat de bevolking gaat straks ook profiteren van het extra toerisme dus mogen nu best alvast een duit in het zakje doen. Hiertoe worden de OZB tarieven met 45% verhoogd, er wordt er een hondenbelasting ingevoerd per 2021. van 183 euro voor je eerste hond en 325 euro voor elke tweede hond in een huishouden, zijn er meer dan twee honden dan word daar de prijs 425 euro voor. Aan het niet opruimen van de uitwerpselen van je viervoeter komt een prijskaartje van 425 euro te hangen. Hiertoe zullen extra handhavers worden aangenomen.

Belasting op rioolheffing en ophalen van huisvuil stijgt met 65%, en er komen door de gehele stad plaatsen waar betaald parkeren wordt aangeboden. Het voorlopige tarief komt hiervoor te liggen op 12,50 euro per half uur in de binnenstad en 85 euro per uur op de huidige parkeerplaatsen.

Er zitten nog wat haken en ogen aan het project maar nu de voltallige gemeenteraad unaniem akkoord is gegaan en de provincie ook geen bezwaren meer heeft kunnen de eerste werkzaamheden reeds maandag a.s. van start gaan.

 

Zeurende burgers
De betrokken Wethouder laat aan Enkhuizen Actueel weten “we moesten dit wel in het geheim doen, we zitten al 17 jaar met zeurende en zeikende burgers die er geen verstand van hebben. Dat heeft ons genoeg tijd gekost”. Blij dat we nu verder kunnen “Alle papieren zijn getekend en niemand kan het meer stoppen, Enkhuizen gaat een top toeristisch oord worden voor velen.”

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?