15e Trekzakfestival Enkhuizen met meer dan 100 muzikanten

ENKHUIZEN – Enkhuizen stroomt zondag 28 juli vol met trekzakspelers. Voor de vijftiende keer wordt rond de havens van de Haringstad het jaarlijks Trekzakfestival georganiseerd.

Ook deze keer worden meer dan honderd muzikanten uit het hele land verwacht. “En dan hebben we de dansgroepen nog niet meegeteld”, aldus Annet Visser, die de lijst met aanmeldingen zorgvuldig bijhoudt. Al vele jaren komen de Westfriese volksdansers uit Wijdenes en de Blokkerder Dansgroep het evenement versterken. Haar echtgenoot André Visser vormt samen met Dick Morriën (beide in de organisatie), Jan Mol en Paul Koppes het kwartet Reuring, dat vanaf 15.00 uur het terras van het station opvrolijken. “We hebben al op veel plekken in Enkhuizen onze basis gehad”, vertelt Tejo Teunen. “Maar hier in het restaurant van het station? Dit is een geweldige plek!”

Vanaf het station gaan de trekzakmuzikanten rond 13.00 uur het havengebied in en blijven daar tot 17.00 uur muziek maken. Soms waaieren ze ook uit naar de binnenstad. Rond 17.00 uur is nog een groepsfoto gepland op de dijk bij Het Vuurtje. Daarna staat er voor liefhebbers een gezamenlijke maaltijd op het programma, waarbij de stadstroubadour Ad Goossens voor de muzikale omlijsting zorgt. “Het is voor deze organisatie de vijftiende, maar ook de laatste keer”, vertelt Annie Morriën. “Maar er zijn al mensen die zich hebben aangemeld om het festival voort te zetten. Daar zijn we heel blij mee!”

Meer informatie: Annet Visser, Kruislaan 47, Enkhuizen. E-mail: a.visser9@quicknet.nl. Annie Morriën, Venuslaan 76, Enkhuizen. E-mail: morrien@quicknet.nl. Tejo Teunen, Paludanushof 72, Enkhuizen. E-mail: tejoteunen@gmail.com.

Via mediapartner Rodi Media

[signoff]

Reageer op dit onderwerp