11 C
Enkhuizen
15 oktober 2020 20:15
Enkhuizen Actueel

Algemeen

1.5 meter in de binnenkort weer geopende Bibliotheek

ENKHUIZEN – Bibliotheken in het hele land mogen vanaf 11 mei hun deuren weer openen met beperkte dienstverlening en onder strikte voorwaarden. De verschillen tussen bibliotheekvestigingen zijn groot, waardoor de ene vestiging snel open kan, terwijl anderen meer tijd nodig hebben om bezoekers en eigen medewerkers een veilige omgeving aan te kunnen bieden.

De Westfriese Bibliotheken verwachten begin juni gefaseerd open te kunnen gaan. Zij delen hun huisvesting vaak met externe partijen die eigen aanloop hebben en de kleinschaligheid van veel vestigingen vraagt om extra voorzorgsmaatregelen. Bovendien zullen per vestiging meer medewerkers en vrijwilligers nodig zijn om de anderhalvemeterbibliotheek te kunnen handhaven, dan de normale bezetting toelaat. Dat alles samen vraagt om creatieve oplossingen.

Om de dienstverlening op peil te houden blijven de BezorgBieb en online dienstverlening, die al in een vroeg stadium van de coronasluiting opgezet werden, voorlopig doorgaan. Via de website, Facebook en nieuwsbrieven houden de Westfriese Bibliotheken hun leden, bezoekers en andere geïnteresseerden op de hoogte van de ontwikkelingen en aanpassingen in de dienstverlening.

  • Gefaseerd open: de vestigingen zullen een voor een open gaan, zo goed mogelijk verspreid over West-Friesland. Het gaat om de volgende gemeenten in willekeurige volgorde: Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, Medemblik, Opmeer en Koggenland.
  • Beperkte dienstverlening: volgens de landelijke richtlijnen zal de bibliothekengroep beginnen met alleen de uitleenfunctie en mag er een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen. Groepsbijeenkomsten (zoals cursussen en lezingen), de leestafel en koffievoorziening zijn vooralsnog niet van toepassing.
  • Geleidelijke uitbreiding: de bibliothekengroep breidt haar openstelling en dienstverlening zo snel, maar vooral veilig mogelijk uit.

Bezorgbieb
Met de BezorgBieb leveren de Westfriese Bibliotheken boeken aan huis. Je mag zo vaak bestellen als je wil. Op het online bestelformulier kun je je wensen aangeven. Het is ook mogelijk om jeugdpakketten op leesniveau aan te vragen, grootletterboeken of makkelijk-lezen-collectie.

Ga naar www.westfriesebibliotheken.nl/bezorgbieb en plaats je bestelling.
Kom je er niet uit met het formulier? Neem contact op met de klantenservice op tel. 0228 743 943

Reageer op dit onderwerp